Gerçek organik çiğ badem unu, kaya şekeri ve organik yumurta beyazından pek lezzetli acıbadem kurabiyesi tarifi.
Çocukken tribünlerde babamızla maç izlemeye gittiğimizde acıbadem satan kurabiyeciler vardı. Bu nefis şeyler tanıştığımızda henüz çocuktuk. Ardından her haftasonu pazar günü gideceğimiz maçları iplerle çekerdik. Çünkü bir rutin halina gelmişti acıbadem kurabiyesi. Bu makalemizde ise sizlere organik ve harika malzemelerle acıbadem kurabiyesi tarifi vereceğiz. Lezzetli mi lezzetli acıbadem kurabiyesi yapımı nasıl olur?
Sevgili @nisakitch'in acıbadem tarifi ile hem ondaki hikayesini dinlerken, hem de malzemelerini hazır edip bu basit ama bir o kadar lezzetli tarifi denemeye başlayabiliriz.
Acıbadem Kurabiyesi Yapımı
Eğer İstanbul'a yolunu düşüyorsa veya orada yaşıyorsanız, mutlaka uğramanız gereken harika bir yer var. Gerçek acıbadem kurabiyesi yapan tarihi bir kurabiye fırını vardır Beşiktaş'ta. Kapıdan içeri girdiğinizde zil çalar. İnsan ilk bakışta "işte gerçek bir kurabiye ustası" diyor girer girmez. Eskitilmiş kağıttan poşete atar acıbadem kurabiyelerini. Daha eve varmadan yolda zaten üç beş tanesini yemiş olursunuz, o kadar lezzetli!
Şimdi sizlerle hazırlayacağımız bu acıbadem kurabiyesi ise bu dükkandan sonra tattığımız en iyisi diyebiliriz. Gerçek organik çiğ badem unu, kaya şekeri ve organik yumurta sarısı ile harika bir acıbadem kurabiye tarifi sizlerle.
Eğer gerçek bir acıbadem kurabiyesi yapmak isterseniz, içerisine başka un katmadan sadece ama sadece OG organik badem unu ekleyin. Tarifimizde yer alan oranları uygulamayı unutmayın. Yaptığınız kurabiyeyi tattıracağınız sevdiklerinizin yerken gözlerindeki parıltıyı görerek "daha fazla yok mu ya" bakışlarını izleyin. Makalenin devamında @nisakitch tarafından hazırlanan videoyu izleyerek tarif hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
Malzemelerimiz
- 3 adet OG Organik Yumurta Beyazı
- 1 su bardağı OG Kaya Şekeri
- 220 gr OG Organik Badem Unu
Acıbadem Kurabiye Tarifi
Öncelikle yumurtanın beyazlarını Kaya Şekeri ile birlikte köpük olana kadar çırpın. Ardından organik badem unu ekleyin ve kaşıktan dökülmeyecek kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin. Şimdi ise buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin.
Şekil vermek adına avuç içinizi ıslatın ve elde şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Şimdi ise 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
Eğer rengini beyaz seviyorsanız kontrollü bir şekilde fırında rengini gözlemleyin. Orijinal rengi genelde kahveye dönük pembe kıvamında olur.
İşte bu kadar, afiyet olsun!